Колко от нас пишат списък с желания? Вероятно не са толкова малко. Създаваме

...
Колко от нас пишат списък с желания? Вероятно не са толкова малко. Създаваме
Коментари Харесай

Как да сбъднете мечтите си: прости съвети в навечерието на Нова година

Колко от нас пишат лист с стремежи? Вероятно не са толкоз малко. Създаваме пътна карта за идващите години и буйно желаем да видим мечтите си сбъднати. Колко постоянно обаче това е отвън границите на живота ни. Защо? В последна сметка доста психолози пишат, че колкото повече желаете, толкоз повече получавате. 

Специалистите на италианския Vogue ни отрезвиха малко и предложиха своята техника, която се назовава „ 101 стремежи “. Най-важното нещо, на което специалистите обърнаха внимание, е, че всяко предпочитание би трябвало да идва от сърцето, а мозъкът би трябвало да разчита на него. Нашите мозъци са прекомерно рационални, с цел да ни разрешат да желаем неща, които могат да ни изтласкат от зоната ни на комфорт.

Втората причина за неизпълнението на нашата „ пътна карта ” е осведомителното поле, в което живеем. Всеки ден ни бомбардира толкоз усърдно, от една страна, със тласъци, а от друга, с мисли „ ами в случай че не е същото “, че просто забравихме по какъв начин да слушаме себе си. Спряхме да летим във фантазиите си, а въображението ни заспа, и то напълно крепко. В същото време, споделят специалистите, е толкоз значимо от време на време да останете дете, с цел да намерите наслада в дребните неща и по този метод да упражнявате душата си.
 Снимка: pixabay.com
Честно казано, би трябвало да се научите да превръщате положителните планове в стремежи, акцентира Vogue. Тогава в действителност е откровена религия, че всичко е допустимо. И тогава вратата ви остава отворена за непредвиденото.
Техника " 101 стремежи "
Тази техника за осъществяване на заложените в нас стремежи е създадена от Игор Сибалди, публицист, теолог и драматург.

Ние доста добре знаем, че единствено желанието не е задоволително. За да изразим всичко, което е в душата ни, ние пишем черно на бяло, придавайки му силата на реализация.

Е, това упражнение включва вдишване на отговорност за това, което желаете. Защо? Защото това не ви разрешава да забравите за желанията си, т.е. ви принуждава да се упражнявате в разпознаването на благоприятни условия, с цел да не ги пропускате, даже да скачате във влаковете в придвижване. Така положителните планове и стремежи стават действителност, а сбъднатите фантазии животът, за който постоянно сме мечтали.
 Снимка: pixabay.com
Изисква ли ангажираност? Естествено. Отнема ли време? Да, само че си заслужава, вижте сами. Още повече, че изисква доста храброст – тя в никакъв случай не би трябвало да липсва.
Правила на техниката " 101 стремежи "
За да формулирате вашето предпочитание или положително желание, следвайте тези ясни правила.
Започнете изречение с думите „ желая “.Избягвайте да употребявате отричане, в никакъв случай не казвайте: „ Не желая, не желая... “.Всяко изречение би трябвало да съдържа не повече от 14 думи. Защо? Защото 14 е броят на думите, които човек може да каже на един мирис.Не правете поредни стремежи (например „ Искам къща в Лондон, желая къща в Париж “).Формулирайте желанията, като мислите за задачата, а не за средствата (например „ Искам да отида в Бали “, а не „ Искам да отида в Бали за толкоз хиляди евро “).Не се сравнявайте с никого.Желанията би трябвало да са съответни и точни. Няма смисъл да бъдеш повсеместен. Например „ Искам да бъда богат “ не работи. По-скоро би трябвало да кажете: „ Искам да поправям къщата на баба ми и дядо ми “, с цел да имате точна цел.Не използвайте прякори или имена на домашни любимци.Не изразявайте желанията си, когато се свързвате с други хора; постоянно изяснявайте по какъв начин можете да им помогнете. Например фразата „ Искам братовчед ми да се оправи “ не е подобаваща, само че фразата „ Искам да оказа помощ на братовчед ми да се оправи “ е. Вие сте основателят и основният воин на вашите стремежи.Не желаете срещи или сантиментални събития с съответни хора. Ние нямаме власт над другите хора; по-скоро формулирайте по какъв начин бихте могли да станете по-добри в връзките. Например: „ Искам да се наемам да излизам единствено с един мъж едновременно “ или „ Искам да се наемам постоянно да бъда почтен във връзките “.  Снимка: pixabay.comСтъпки от " 101 стремежи " Първа стъпка: напишете 150 стремежи
Вземете две тетрадки. В първата напишете 150 стремежи едновременно - те би трябвало да са ясни, изпълними, даже дребни. Много са, правилно е, само че не е невероятно. Например, фразите „ Искам да осиновя коте “ или „ Искам да засадя дребна зеленчукова градина на моя балкон “ също могат да работят. Задължително изискване: пишете единствено това, което в действителност желаете.
Втора стъпка: изберете 101 стремежи
Сега вземете втората тетрадка и изберете 101 стремежи - най-важните, предпочитани за вас. Запишете ги с увереност. Защо единствено 101? Защото този номер е в ход и не е приключен, което демонстрира бъдещето.

А в този момент най-забавната част: в продължение на 365 дни ще би трябвало да ги препрочитате всеки ден – по един път дневно. И до момента в който ги прилагате, зачерквайте ги. Ще видите, че описът скоро ще изтънее. Ако описът скоро стане доста необичаен, можете да добавите нови стремежи към него, може би като ги извадите от тези, които са останали в първия лист.
 Снимка: pixabay.comВ края на 2024 година
След една година ще бъде потребно да отбележим кои стремежи са се сбъднали и кои не, върху кои области към момента би трябвало да се работи и за кои сме подготвени. Във всеки случай, след една година, откъснете тези страници и ги изгорете. Освободете се от това, което беше и направете място за това, което ще бъде. И в случай че към момента имате стремежи, започнете всичко изначало. С едно преимущество: в този момент знаете по какъв начин да го извършите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР